Beltane: hoe vier je het

Beltane, steeds vaker wordt het gevierd. Maar wat is het en waar komt het vandaan. In dit blog lees je er alles over. Ik beloof hij is korten dan die over Ostara. 

Lees meer »

De kracht van edelstenen. Maansteen

Maansteen kan wit, beige, roze, grijs, groen en zwart van kleur zijn. Het is een type veldspaat met een unieke structuur die licht weerkaatst, wat zorgt voor een prachtig glanzend effect dat bekend staat als adularescentie. Maansteen wordt gevormd door de langzame afkoeling van magma, wat resulteert in de groei van orthoklaas en albiet kristallen. Dit proces creëert de karakteristieke lagen die verantwoordelijk zijn voor de mooie glans van maansteen. Historisch gezien werd maansteen vaak geassocieerd met de maan en werd het beschouwd als een heilige steen die bescherming bood en intuïtie versterkte.

Lees meer »

De kracht van edelstenen. Labradoriet

Labradoriet is meestal groen of grijs van kleur maar kan ook transparant goudgeel zijn. Het behoort tot de veldspaatgroep en vertoont een uniek optisch fenomeen genaamd labradorescentie, waarbij het licht in verschillende kleuren reflecteert. Dit fenomeen ontstaat door de samenstelling en structuur van het mineraal, die tijdens de vormingsprocessen in de aardkorst zijn ontstaan. Het werd voor het eerst ontdekt op het eiland Labrador in Canada. Overigens is dit mijn absolute favoriet.

Lees meer »

De kracht van edelstenen. Seleniet

Seleniet is een doorschijnend mineraal dat bekend staat om zijn zachte, vezelachtige structuur. Deze steen is meestal wit maar, kan ook andere kleuren hebben. Het ontstaat door de verdamping van water uit calciumsulfaat-rijke oplossingen, vaak in sedimentaire gesteenten of zoutmeren. De geschiedenis van seleniet gaat terug tot de oudheid, waar het werd gebruikt voor decoratieve doeleinden en in spirituele praktijken. Het mineraal dankt zijn naam aan de Griekse maangodin Selene, vanwege zijn zachte, maanachtige glans.

Lees meer »

De kracht van edelstenen. Obsidiaan

Obsidiaan is natuurlijk gevormd vulkanisch glas en ontstaat wanneer lava snel afkoelt zonder kristallisatie. Dit proces geeft obsidiaan zijn gladde, glasachtige textuur en scherpe randen. Het komt vaak voor in gebieden met recente vulkanische activiteit, zoals IJsland en de westelijke Verenigde Staten. Historisch gezien speelde obsidiaan een belangrijke rol in verschillende beschavingen. De Azteken en de Maya's, gebruikten het voor het maken van gereedschappen, wapens en sieraden vanwege zijn scherpe snijvlakken en mooie uiterlijk. Obsidiaan is meestal zwart of bruin van kleur. Sneeuwvlok obsidiaan is zwart met grijze vlekjes, mahonie obsidiaan is zwart met bruine vlekken. Goud obsidiaan is zwart met een gouden glans en regenboog obsidiaan is zwart met meerdere kleuren glans. 

Lees meer »

Neem contact op!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren.